Thursday, January 29, 2015

Știați că...?

Despre Queen

·         Videoclipul trupei Queen pentru single-ul „BohemianRhapsody” (1975) este considerat a fi primul clip video muzical produs vreodată. 
Trupa a fost avertizată să nu lanseze piesa de 5 minute și 55 secunde ca și single deoarece era mult prea lungă. Cu toate acestea, după ce a fost difuzată de 14 ori la Capital Radio în 2 zile, cererea a fost tot mai mare, devenind astfel un single propriu-zis.



·          Queen este singura trupă rock din istorie care a avut cel puțin un single al fiecăruia dintre membri pe primul loc în topuri.

·         Under Pressure”, duetul dintre Queen și David Bowie, nu fusese plănuit.
 Întâmplarea a făcut ca David Bowie să fie în același studio în timpul înregistrărilor și astfel a survenit ideea de a face o piesă împreună.



·         Freddie Mercury a conceput logo-ul trupei.
Acesta conține cele 4 semne zodiacale ale membrilor: doi lei pentru Roger Taylor și John Deacon, un crab pentru Brian May (zodia rac) și două zâne pentru Freddie Mercury (zodia fecioară).



·         Brian May și-a creat chitara „Red Special” împreună cu tatăl său din materiale vechi de 200 de ani.



·    Queen a pornit în primul turneu în Statele Unite cântând în deschiderea concertelor Mott the Hoople în anul 1974.

·         Brian May a obținut un doctorat în astrofizică la Colegiul Imperial din Londra și a fost numit cancelar al Universității „John Moores” din Liverpool în 2007.

·         Freddie Mercury a fost un mare colecționar de timbre. Colecția sa a fost cumpărată de Serviciul Poștal Britanic pentru apoape 5000$ după moartea sa și se află și în prezent la Muzeul Național al Poștei.

·         Videoclipurile pieselor „We Will Rock You” și „Spread Your Wings” au fost filmate în grădina lui Roger Taylor.



·         Freddie Mercury a compus hitul „Crazy Little Thing Called Loveîn baie.




·         În 1999 un timbru cu Freddie Mercury a creat controversă deoarece în fundal apărea și Roger Taylor, iar în Regatul Unit singurele persoane vii care au dreptul să apară în timbre sunt membrii Familiei Regale.




·         Conform Cărții Recordurilor, „The Official International Queen Fan Club” (înființat în 1973) este cel mai logeviv fan club activ al unei trupe rock.

·         Queen decide să lanseze „Another One Bites The Dust” ca și single după ce Michael Jackson le spune că aceasta este piesa care se evidențiază cel mai bine de pe albumul „The Game”.




·         Queen primește steaua cu numărul 2207 pe Hollywood Walk of Fame în anul 2002.




·         Basistul John Deacon este un inginer în electronică și chiar a conceput anumite echipamente ale trupei, inclusiv Deacy Amp-ul lui Brian May.

·         Brian May folosește o monedă în loc de o pană pentru a cânta la chitară.

·         Videoclipul „Body Language” (1982) a fost primul din lume interzis de MTV.

·         Numele lui John Deacon a apărut ca și Deacon John pe primul album al trupei, Freddie Mercury și Roger Taylor considerând că sună mai interesant în felul acesta.

·         Who Wants To Live Forever”, piesă ce a apărut pe soundtrack-ul filmului „Highlander” (1986), a fost scrisă în mașină de către membrii Queen când aceștia se întorceau de la vizionarea preview-ului filmului cu pricina.





·         Queen scrie istorie în topurile Regatului Unit în 2014, devenind primul grup muzical cu vânzări de 6 milioane de copii ale unui album - colecția „Greatest Hits”.



Despre Adam Lambert

·         Adam Lambert s-a clasat pe locul al 2-lea la concursul de talente „American Idol” 2009.
În felul acesta și-a câștigat reputația de performer „flamboaiant”. În finala show-ului a cântat alături „We are the champions” de trupa Queen și co-finalistul Kris Allen.




·         L-a cucerit pe Brian May prin originalitatea audiției.
Majoritatea concurenților aleg ceva cunoscut și lejer pentru a participa la audițiile unui concurs precum „American Idol” sau „X Factor”, însă Adam a riscat totul atunci când a interpretat „Bohemian Rhapsody”.
Brian May recunoaște că îl vedea încă de atunci ca pe un potențial solist al trupei Queen.

·         Albumul său de debut conține o piesă scrisă de Muse.
Printre fanii câștigați în urma experienței la „American Idol” se numără și Matthew Bellamy, membru al trupei Muse. Acesta i-a oferit lui Adam piesa „Soaked” care era gândită inițial pentru un viitor album Muse. De asemenea, albumul „For Your Entertainment” conține piese scrise de Lady Gaga, respectiv Pink.



·         Adam și-a părăsit casa de discuri (RCA) pentru că nu își dorea să scoată un album de cover-uri, cum i s-a propus.
Acesta le-a scris celor de la „Hollywood Reporter”, menționând că din iulie 2013 renunță la RCA datorită diferențelor creative. Adam pregătea deja câteva piese, spunând că acestea sunt acolo unde îi este inima.

·         Concertele Queen & Adam Lambert au primit recenzii intens pozitive.
La nivel mondial  actuala formulă a trupei a primit numai laude. Cu toate că Freddie Mercury este un talent de neînlocuit, Adam a fost apreciat pentru că a performat într-un spirit asemănător lui Freddie, fără intenția de a-l imita. S-a observat chimia dintre toti membrii trupei, ceea ce Brian May numește a fi ceva „organic”.



·         Adam Lambert este primul artist deschis cu privire la sexualitatea sa care a atins locul 1 cu un album într-un top american. Este vorba de „Trespassing”, al doilea album al carierei sale. Munca sa l-a făcut să devină o figură importantă în comunitatea LGBT („lesbian-gay-bisexual-transgender community”).



Articole preluate de aici și aici.

R.Ș.


No comments:

Post a Comment