Saturday, January 10, 2015

Queen și Adam Lambert - o formulă de succes!




Totul a început în anul 2009 odată cu finala show-ului „American Idol”, când trupa Queen a fost invitatul special al serii, interpretând alături de finaliștii Adam Lambert și Kris Allen (câștigătorul sezonului) faimoasa „We are the champions”.


Adam Lambert fusese „ochit” încă de atunci de Brian May (chitară) și Roger Taylor (tobe), „pietrele de temelie” ale formației rock ce datează din anul 1970. Aceștia au recunoscut că au fost impresionați de prestația artistului american și că îl vedeau -fără doar și poate- câștigător detașat al sezonului.
Coincidență sau nu, Adam s-a prezentat la audițiile „American Idol” tocmai cu o piesă a celor de la Queen, și anume „Bohemian Rhapsody”.


Nu s-a ales cu titul de învingător, însă concursul televizat i-a adus numeroase reușite, dar și recunoaștere internațională.

În anul 2011, Queen și Adam Lambert participă pentru prima dată împreună ca și invitați speciali în cadrul galei premiilor EMA (European Music Awards) din Marea Britanie.


În anul 2012 a urmat un mini-turneu prin Marea Britanie și Europa de Est. În total 6 concerte, dintre care cel mai impresionant fiind cel din Kiev. Nu mai puțin de 250 000 de oameni s-au aflat în Piața Independenței din capitala ucrainiană în cadrul evenimentului ce a susținut lupta mondială anti-SIDA.


În 2013 au fost invitați pentru prima dată la festivalul iHeartRadio din Statele Unite, unde au susținut un recital.


Anul 2014, însă, le-a împlinit visele fanilor nord-americani ce și-au manifestat dorința de a-i revedea pe scenă. Queen și Adam Lambert le-au oferit o serie de concerte în SUA și Canada în vara acestui an.




De asemenea, au performat la festivalul iHeartRadio din Las Vegas.


Au urmat apoi Asia, Australia și Noua Zeelandă.Fanii din Sydney au avut o surpriză de proporții când Lady Gaga s-a alăturat trupei pe „Another One Bites The Dust”.


Toate concertele au fost sold-out, actuala formulă a trupei fiind mereu în ochii presei și televiziunilor mondiale. Fani de toate vârstele, de la copii la bunici, s-au bucurat să îi vadă și să reasculte melodiile cu care i-a încântat Freddie Mercury.
Turneul mondial continuă în Europa, fiind anunțate 26 de concerte în 10 țări.
Primul concert va avea loc în Marea Britanie, pe data de 13 ianuarie.Întrucât nu am fost printre țările norocoase, cel mai apropiat oraș de noi ar fi Viena. Concertul va avea loc pe data de 1 februarie 2015, iar biletele se mai găsesc pe site-uloficial al locației unde se va desfășura sau pe site-ul eventim.ro .

Pentru mai multe detalii și în scopul organizării unui grup vă rugăm sa ne contactați prin intermediul paginii de Facebook Queen&Adam Lambert Romania  sau să ne trimiteți un e-mail la adresa queenadamlambertromania@gmail.com .

Formula actuală este categoric un succes, fapt confirmat și de premiul câștigat de Queen și Adam Lambert la categoria „Trupa Anului” a ceremoniei anuale  „The Classic Rock Roll of Honour” ce a avut loc în noiembrie în Statele Unite. Printre nominalizați s-au aflat nume mari precum Iron Maiden, Guns N’ Roses, Metallica, Black Sabbath și The Black Keys.


Tot anul 2014 i-a adus pe Queen și Adam Lambert într-una din galele live ale concursului „The X Factor” din Marea Britanie, unde au interpretat „Somebody To Love”.


În luna decembrie au susținut o conferință de presă în Berlin și au onorat invitația artistei germane Helene Fischer în cadrul „Die Helene Fischer Show”, difuzat în ziua de Crăciun.



Pentru a încheia anul cu succes, Queen și Adam Lambert au fost invitați la Londra pentru a susține un concert extraordinar de Revelion desfășurat în incinta Westminster Hall.


Evenimentul a putut fi urmărit online de toți locuitorii Planetei, iar pentru cei aflați fizic acolo a fost, cu siguranță, un revelion memorabil, după cum o spun și recenziile postate pe internet. Laude din toata lumea au apărut fără oprire din toate colțurile lumii pe paginile de socializare.

Concluzia a fost una singură: membrii Queen sunt mai în forță ca niciodată, iar acum, odată cu extraordinara voce, respectiv carismatica prezență a americanului Adam Lambert -considerat a fi unul din cei mai buni vocaliști în viață-, revenirea pe scenă reprezintă pentru fani cel mai frumos mod de a retrăi amintiri din epoca de aur a trupei, dar și de a păstra vie memoria și activitatea muzicală ale celui care a fost Freddie Mercury.

R.Ș.

No comments:

Post a Comment